IUC

Vi utbildar inom installation, energi och fastighet

Kyl- och värmepumptekniker tog examen

Examen för första klassen IUC Företagslärlingar Kyl- & Värmepumptekniker

Nu har första klassen Företagslärlingar Kyl- och värmepumptekniker tagit examen.

Grattis säger vi till Fredrik Ivarsson, Huurre i VästeråsJohan Sandefjärd Kylgruppen AB i HägerstenTobias Henriksson, Edekyl & Värme AB i MotalaMikael Bonath, NR Kyl i Partille och Alexander Roglar, Rörproduktion i Norrköping  som under drygt ett år med stor entusiasm och energi varvat teoretiska studier på IUC med praktisk träning på sina arbetsplatser.

Konceptet att varva teoretiska utbildningsperioder med praktisk träning/arbete är bra enligt gruppen. Man lär sig sådan som man kan omsätta direkt i sitt dagliga arbete. För att få ut det bästa av utbildningen så är det viktigt att man får vara ute på många olika typer av jobb. Då kan man snabbare få nytta av sina teoretiska kunskaper och ta kunduppdrag tidigt, säger Johan Sandefjärd som själv är mycket nöjd över de möjligheter han har fått på sin arbetsplats.

- Med tanke på det stora behovet av nya medarbetare som finns inom kylbranschen så hoppas vi att fler företag ska upptäcka denna utbildningsväg som en lösning för sina nya medarbetare, säger Marcus Andersson, Vd på IUC. En företagslärling kommer snabbt in i arbetet och kan klara mer och mer avancerade uppdrag efter varje utbildningsperiod. Här har företaget möjlighet att forma den anställde efter företagets egna rutiner, värderingar med mera.

- Företagen kan inte bara rekrytera från varandra, de måste satsa på att utbilda sina egna medarbetare. Antingen genom företagslärlingskonceptet eller genom yrkeshögskolans LIA (praktik). Vi hoppas att vi kan vara behjälpliga med detta, avslutar Marcus Andersson.

Här kan du läsa mer om utbildningsvägen Företagslärling Kyl- och värmepumptekniker >>

Examen för första klassen IUC Företagslärlingar Kyl- & Värmepumptekniker