IUC

Vi utbildar inom installation, energi och fastighet

Från 6 till 65 på intressant utbildningsevent

Liselotte Sandström biträdande regionschef D. Carnegie & Co Haninge

Det började med en förfrågan från Conny Alkelöw, områdeschef på D. Carnegie i Haninge, om en utbildning för sex personer. Resultatet blev ett lyckat 2-dagars event med utbildning, middag och lära känna varandra tid för 65 personer.

Conny Alkelöw hade ett behov av utbildning för sex av sina medarbetare. Han tog upp frågan med Marie Bergstedt från Dahl, en av D. Carnegies samarbetspartner. Marie som tidigare hade haft kontakt med IUC kontaktade Tony Sjölander, säljare på IUC.

Samtalen ledde fram till att man såg att D. Carnegies samtliga över 60 fastighetsskötare och tekniker varav flera nya medarbetare i företaget, skulle ha glädje av denna kompensutveckling samt möjlighet att träffas, lära känna varandra och utbyta erfarenheter. Att IUC var utbildningsleverantören som kunde möta D. Carnegie & Co behov och önskemål visste man inte vid första mötet.

Efter ett antal samtal med representanter från IUC, D. Carnegie & Co och deras samarbetspartner Dahl växte programmet fram med vilka ingredienser som skulle ingå i receptet för ett komplett utbildningsevent.

Receptet blev:

1 dag med D. Carnegie & Co egna internkonferensingredienser
½ dag med Värme- och ventilationsutbildning av IUC
½ dag med Vatten- och sanitetsutbildning av IUC
1 kväll med middag och samkväm på Hotell Statt i Katrineholm

Medarbetare från alla företagets kontor samlades i Katrineholm på IUC. Man startade med en gemensam genomgång som hölls av Marie Persson, HR-chef på D. Carnegie & Co huvudkontor. Efter det följde gruppindelning och en halv dags arbetspass i tre olika lokaler på IUC. Grupperna cirkulerade under dessa två dagar så att alla skulle få samma kunskaper med sig hem. Trots intensiva pass första dagen var det pigga och glada medarbetare under kvällens middag och till passen dag två.

 

 Azad Alfaili, Zekayi Etirli och Lasse Dahlblom från D. Carnegie & Co fastighetsförvaltning i Stockholm/Husby

Social samvaro och utbildning är en bra kombination

Att få ha en gemensam middag med tid att prata och umgås både med nya och befintliga arbetskamrater i företaget är en viktig och uppskattad ingrediens, tycker Azad Alfaili, Zekayi Etirli och Lasse Dahlblom från D. Carnegie & Co fastighetsförvaltning i Stockholm/Husby.

Rasmussen konsult föreläser om hyresjuridik för D. Carnegie & Co på IUC i

Alla involveras i hyresjuridik på ett företag

Rasmus från Rasmussen konsult, berättade om hyresjuridikens praktiska påverkan på alla i ett fastighetsföretag. Han visade på helheten och att vid exempelvis ett tillträde, uppsägning eller vid ett möte med en hyresgäst är både kontorspersonal och fastighetsskötaren involverad på ett eller annat sätt.

Jörgen Björklund, affärsutvecklare och lärare på IUC

Utbildningspass ventilation

Jörgen Björklund affärsutvecklare och lärare på IUC förmedlade kunskaper kring värme och ventilation.

Daniel Trogius lärar inom VS på IUC

Utbildningspass VS

Daniel Torgius på IUC går igenom byte av tvättställ och toalett och berättar om nya regler kring detta.

Medarbetare på D. Carnegie & Co har fikapaus på IUC

Energidepå

Nadin Zaya, Ronnie Eliasson och Felix Hagström tar en välförtjänt fika. Det är viktigt att ta paus och fylla på med energi mellan passen.

Hanna Rudström D. Carnegie & Co i Katrineholm

"Jag gillar upplägget med information och utbildning inom olika ämnen i kortare pass"

Hanna Rudström från D. Carnegie & Co (f.d. Lundbergs) i Katrineholm har varit fastighetsskötare sen i mars i år. Sedan några veckor tillbaka arbetar hon som förvaltningsassistent på samma kontor. Vi frågar henne om vad hon tycker om jobbet och hur konferensdagarna på IUC har varit.

- Jag trivdes mycket bra med jobbet som fastighetsskötare och jag trivs mycket bra med mitt nya jobb som förvaltningsassistent. Båda är varierande, ingen dag är den andra lik. Det passar mig utmärkt.

- För mig som är ny i yrket så är sådana här dagar mycket nyttiga. Jag får många tips och många arbetskamrater har delat med sig av sina kunskaper. Det som har varit extra intressant för mig var hyresjuridiken och ventilation. Kunskaper kring hyresjuridiken är bra att ha vid möten med hyresgästerna och ventilationen gav mig mer kännedom om helheten i uppbyggnaden.

- Jag gillar upplägget med information och utbildning inom olika ämnen i kortare pass. Jag har fått lite kunskaper inom många områden som jag kommer att ha nytta av. Att sedan ha gemensam middag med tid för att lära känna varandra har varit extra roligt för mig som är ny, avslutar Hanna Rudström.

Sune Eriksson och Nadin Zaya från D. Carnegie & Co

Ha koll på förbrukningen av energi och vatten

Sune Eriksson driftschef på D. Carnegie & Co höll information om hur uppföljningsprogrammet för energi- och vattenförbrukning fungerar. En App är det senaste hjälpmedlet för att underlätta för den som ansvarar för att mäta och rapportera siffrorna. Nadin Zaya, driftstekniker på D. Carnegie & Co assisterar vid datorn.

Brandingenjör Mikael Cederberg på IUC i Katrineholm

SBA på liv och död

Brandingenjör Mikael Cederberg från Katrineholm informerade om vikten av SBA (systematiskt brandskyddsarbete). Han gav skrämmande exempel på vilka följderna kan bli på både persons- och byggnadsskador om en brand uppstår och SBA inte följts.

Liselotte Sandström biträdande regionschef D. Carnegie & Co Haninge

"Att träffas under dessa former är bra och utvecklande både för mig och mina medarbetare"

Liselotte Sandström, biträdande regionchef i region Haninge, har personalansvar och arbetar med att leda och hjälpa medarbetarna i sitt dagliga arbete. I sin medarbetarstab har hon fastighetsvärdar/skötare, förvaltningsassistenter och driftstekniker. Att träffas under dessa former är bra och utvecklande både för mig och mina medarbetare, tycker Liselott. Det är det bra för mig att få se och höra vad alla får lära sig under dessa dagar. Jag själv har nytta av hyresjuridiken framförallt, fortsätter Liselott. Jag hör från mina medarbetare att de vill lära sig mer inom vissa områden. Under de här dagarna har det varit lite utav mycket, vissa skulle vilja ha en fördjupning inom valda områden. Det kan bli i nästa steg. Nu behöver vi nog alla hem och smälta det här, avslutar Liselotte Sandström.

Vesna Karlsson, Marie Bergstedt och Tony Sjölander på Installatörernas Utbildningscentrum

Tack och välkommen tillbaka

Arrangörer och medarbetare var mycket nöjda med resultatet. Det blev både aha-upplevelser, väckarklockor och ett intresse för mer utbildning från deltagarnas sida och arrangörerna fick mersmak på utbildningsevent. Roligt och nyttigt!

Innan medarbetarna satte sig i bilarna återstod bara att lämna utvärderingsformuläret till IUC. Utbildningskoordinator Vesna Karlsson samt Marie Bergstedt, säljare från Dahl och Tony Sjölander, KAM på IUC tackar och hälsar välkommen tillbaka!