IUC

Vi utbildar inom installation, energi och fastighet

IUC vann upphandling av VVS-montörutbildning

Installatörernas Utbildningscentrum, IUC, vann Arbetsförmedlingens upphandling av utbildning för VVS-montörer i Sverige. Avtalet löper på 2 år från och med 1 april 2015 med option på 2 års förlängning.

-Det känns fantastiskt roligt att Arbetsförmedlingen har valt IUC för detta uppdrag. Vi har en gedigen erfarenhet inom VVS-utbildning och det ska bli riktigt roligt att få bidra till arbetslösas möjlighet att få utbilda sig till ett spännande och intressant yrke, säger Marcus Andersson, Vd på IUC.

- Att få utbildningen till Katrineholm är jättekul. Det är en bra möjlighet för rätt person att få en gedigen yrkesutbildning. Skolan är modern med fina lokaler, erfaren personal och dessutom ligger skolan mycket centralt, säger Lena Strindberg på Arbetsförmedlingen i Katrineholm.

Arbetsförmedlingarna från hela Sverige har möjlighet att skicka deltagare löpande. Utbildningen är uppdelad i sju utbildningsmoduler. Samtliga deltagare startar med en tre veckors introduktionsmodul, där individens kunskaper stäms av. Utifrån resultatet av kompetensinventeringen läggs deltagarens individuella studieplan. Studieplanen kan spänna mellan 15 till 41 veckor eller mer beroende på deltagarens förkunskaper. Efter varje utbildningsmodul genomförs en kunskapskontroll för att säkerställa att deltagaren är redo gå vidare till nästa modul. Utbildningen avslutas alltid med åtta veckors APL (arbetsplatsförlagd utbildning).

- Individanpassad på platsutbildning är en utbildningsform som kräver flexibilitet och lyhördhet. IUC har erfarenhet av den typen av utbildning sedan tidigare och vi ser verkligen fram mot att hälsa deltagarna välkomna till Katrineholm och IUC, avslutar Marcus Andersson.

Information om utbildningen och hur du söker >>

 

Presskontakt IUC

 

Presskontakt Arbetsförmedlingen

Marcus Andersson

 

Lena Strindberg

tfn. 0150-36 56 01

 

 tfn. 010-486 61 75

marcus.andersson@iuc-utbildning.se        

 

 lena.strindberg@arbetsformedlingen.se