IUC

Vi utbildar inom installation, energi och fastighet

VVS-ingenjörer tar examen på IUC Yrkeshögskola

Branschen tar emot IUCs studenter med öppna armar

Vi på IUC är mycket stolta över våra 103 duktiga VVS-ingenjörer som under november och december haft sin examensavslutning och nu ger sig ut i arbetslivet.  Av 103 studenter hade 77 jobb klart redan på examensdagen. Några studenter hade fått upp till fyra jobberbjudande.  

Att de som studerar på IUC Yrkeshögskola är så attraktiva på arbetsmarknaden är fantastiskt roligt. Det som ger dem de goda förutsättningarna är dels alla företag som tar emot studenterna under deras LIA (lärande i arbete). LIA-perioderna är extremt lärorika för studenterna och även ett ypperligt tillfälle för företagen att träffa framtida medarbetare. LIA i kombination med skolstudierna gör dem till de duktiga medarbetare som snabbt kommer in i produktivt arbete.

En morot för IUCs studenter är även de fina stipendier som delas ut på examensdagen. Branschföretagen och Branschorganisationerna delade enligt tradition ut stipendier till de studenter som utmärkt sig lite extra.

Stipendium i Stockholm
På plats i Stockholm att dela ut stipendium för bästa examensarbete var Lars-Erik Östman och Willy Andersson från EMTFs seniorråd. Detta pris mottogs av Ludwig Påhlman.

Bästa VVS-are utsågs av Manne Didehvar, från VVS-företagen som tillgavs Andreas Sandström.

Stipendiater i Göteborg
Joakim Magnussons fick stipendium för bästa studieresultat från Svensk Ventilation.

Ali Garsallawi fick stipendium för bästa examensarbete. Stipendiet delades ut av Samuel Freiholtz från Wikström VVS- konsult AB.

Daniel Närlund och Ali Zahedani fick stipendium för bästa studieprestation. Stipendiet delades ut av EMTFs Peter Swahn.                   

Stipendiater i Katrineholm
Isac Ljungholm fick stipendium för bästa examensarbete. Stipendiet var skänkt av EMTF och delades ut av Jörgen Björklund från IUC.

Emil Henriksson fick stipendium för bästa studieresultat. Stipendiet delades ut av Britta Permats Vd på Svensk Ventilation

Stipendiater i Malmö
INIS – Installationsnätverket i Sydsveriges Jan Dahlqvist delade ut två stipendier. Andreas Levin fick pris för bästa studieresultat och Niklas Lindberg för bästa examensarbete.

Filip Casteborn fick stipendium för bästa energieffektiva systemlösning på sitt examensarbete. Stipendiet delades ut av Anders Thomasson från Bengt Dahlgren.

Fredrik Olsen fick stipendium för sin insats för klassens räkning under deras tid på IUC, stipendiet delades ut av Bengt Andersson och Sven Andersson från EMTF.

Ett stort TACK till stipendieutdelarna, ett stort GRATTIS till studenterna som blev premierade och ett stort LYCKA TILL önskar vi alla studenter.

Nu ser vi med spänning fram mot att följa våra studenters karriär i branschen!

 
Examensklassen i Stockholm

VVS-ingenjörer tar examen i Stockholm 2014

 

Examensklassen i Göteborg

VVS-ingenjörer tar examen i Göteborg 2014

 

Examensklassen Katrineholm

VVS-ingenjörer tar examen i Katrineholm 2014

 

Examensklassen i Malmö

VVS-ingenjörer tar examen i Malmö 2014

 

Mer foton och information hittar du på IUC Yrkeshögskolas Facebooksida >>

Läs Katrineholms Kurirens reportage från examen>>