IUC

Vi utbildar inom installation, energi och fastighet

Tony Sjölander - Ny medarbetare på IUC

Välkommen, säger vi till Tony Sjölander nyanställd Key Account Manager på IUC.

 Efterfrågan på skräddarsydda utbildningar och helhetskoncept inom installationsbranschen för större och medelstora företag har vuxit på IUC. Nu är tiden mogen för IUC att erbjuda branschen en Key Account Manager.

Tony Sjölander, 58 år, från Jönköping har en gedigen erfarenhet från både bygg- och utbildningssektorn. Han har arbetat som både lärare och ledare i skolvärlden samt i ledarpositioner i det privata näringslivet, nationellt och internationellt. JB Education AB, Husqvarna AB och El-Björn Electro AB är några av arbetsgivarna. Kunder han arbetat med i sina tidigare yrkesroller är bland annat Ahlsell, Selga, Onninen och Skanska.

Vad lockade dig att ta jobbet som Key Account Manager på IUC?
– Jag tycker själv om att lära mig nya saker och jag har förstått att det finns ett sug efter kompetensutveckling i branschen. Med mina kunskaper och erfarenheter tror jag att jag kan möta och förstå kundernas behov. Tillsammans med IUC:s duktiga medarbetare kan jag och kunden hitta passande utbildningslösningar för företagens medarbetare, säger Tony Sjölander.

Vilka av dina styrkor tror du att du kommer att ha mest nytta av på IUC?
– Jag är en ganska energisk person som vill nå resultat och uppsatta mål. Är bra på att organisera och utveckla, är lösningsorienterad med helikopterperspektiv. Styrkor jag kommer att ha nytta av för att kunna hjälpa våra företagskunder med deras medarbetares kompetensutveckling, fortsätter Tony.

Sissi Fondelius, Verksamhetschef för Kursverksamheten gläder sig över sin nya kollega.
– Efterfrågan från företagsanpassad utbildning och helhetskoncept från våra medelstora och stora kunder växer hela tiden. Med Tony som kollega kan vi ta hand om och möta fler av våra kunder snabbare, det känns mycket bra säger Sissi Fondelius. Det är även inspirerande att ha en ny medarbetare, som har nya idéer och tankar. Vi är alla mycket glada att få hälsa Tony Sjölander välkommen till IUC, avslutar Sissi Fondelius.

Marcus Andersson, Vd för IUC berättar - För mig är det ett viktigt och naturligt steg i IUC:s utveckling att anställa en Key Account Manager nu. Vi vill vara en samarbetspartner som kan erbjuda helhetslösningar vad gäller kompetensutveckling för våra kunder.  Då ska vi också kunna erbjuda en kontaktperson från oss som de kan diskutera och planera företagets totala utbildningsbehov med.

Tony, hur har dina första arbetsveckor varit?
– Jag har träffat nästan alla IUC:s medarbetare och besökt våra utbildningscentrum i Stockholm och Katrineholm. Jag har fått en överblick över branschen. Nu väntar besök hos övriga IUC:s utbildningscentrum, träffa fler kollegor och att lära mig mer om branschen. Det känns verkligen roligt och jag ser mycket fram mot att träffa våra kunder, säger Tony.

Vilka är IUC om 3-5 år?
– Då är vi den ledande aktören och självklara valet som utbildningsleverantör inom installations-branschen, avslutar Tony Sjölander.

Tony Sjölander IUC
Fakta: Tony Sjölander
Född: 1956
Bor: I villa i Jönköping
Civiltillstånd: Sambo och två vuxna barn
Intressen: Husrenovering, matlagning, natur, träning, golf
Gör du en ledig söndag: Fiskar i en mörk, djup insjö i Småland.