IUC

Vi utbildar inom installation, energi och fastighet

IUC i Göteborg slår upp portarna på Regnbågsgatan

Mitt på Lindholmen i centrat för utbildnings- och företagsverksamhet kan vi nu erbjuda våra Studenter på Yrkeshögskolan och Företagskunder nya fina utbildningslokaler. Flyttlasset gick den 27 juli och sen dess har det varit full fart att iordningställa lokalerna.

Att få all vår verksamhet i Göteborg samlat under samma tak är praktiskt och ger en mer kreativ miljö tycker både Melisa Avdagic och Pauline Cederquists som arbetar på Installatörernas utbildningscentrum, IUC i Göteborg.

Melisa Avdagic , Utbildningskoordinator för Yrkeshögskolan för Installationsingenjör och Kyl- och värmepumptekniker har haft fullt upp med att planera och inreda lokalerna och att se till att studenterna kommit på plats.

Hur känns det i de nya lokalerna Melisa?
- Det känns bra. Vi beslutade om de nya lokalerna i maj och sen har det varit full fart att få allt från väggar till köksinredning och möbler på plats. Nu är vi klara förutom en del inredningsdetaljer som vi väntar på.

Vad är fördelen med att vara på Lindholmen och Regnbågsgatan?
- Från att tidigare ha varit på två adresser är väldigt praktiskt att ha all verksamhet under samma tak. Nu kan vi ge våra studenter, utbildare och kursdeltagare ännu bättre service. 

Vad har ni för utbildningar igång på Yrkeshögskolan nu?
- Det är både Installationsingenjör och Kyl- och värmepumptekniker med start från 2012 och 2013. Totalt är det 124 studenter igång. En del studenter är hos oss på Regnbågsgatan och en del är ute på sin LIA-period (lärande i arbete) hos företag i Göteborg med omnejd.

Pauline Cederquist Utbildningskoordinator för öppna och företagsanpassade utbildning inom ventilation är ny medarbetare på IUC sedan fyra veckor tillbaka.

Trivs du i nya lokalerna?
- Det är perfekt att vi har all verksamhet samlad. Det är roligt att ha full fart i lokalerna och praktiskt att jag och Melisa kan hjälpas åt när det behövs.

Vad har du på gång just nu?
- Denna vecka har jag hjälpt till att färdigställa en del detaljer i lokalerna. Sådant som ska skapa en trivsam miljö för våra kursdeltagare, studenter, föreläsare och oss själva. Sen är det planering och logistik inför höstens öppna kurser inom ventilationsutbildningar. Det finns alltid något att göra, avslutar Pauline.

I oktober kommer IUC Yrkeshögskola även ordna Företagsdagar där studenter och företag får mötas för att prata framtida anställning eller LIA-plats. Läs mer om IUC Yrkeshögskola.