IUC

Vi utbildar inom installation, energi och fastighet

Nya studenter på IUC Yrkeshögskola

Under september startar åtta nya klasser med tekniker och ingenjörer inom IUC Yrkeshögskola i Stockholm, Göteborg, Malmö och Katrineholm. Drygt 250 studenter har lockats av branschens framtidsmöjligheter. IUC Yrkeshögskola har i dagsläget drygt 500 studenter i utbildningarna Installationsingenjör, Kyl- och värmepumptekniker och VA-projektör. 

Peter Alvin, Max Larsson och Christella Nimubona är nya studenter på utbildningen Installationsingenjör i Katrineholm. De har olika bakgrunder men samma höga förväntningar på utbildningen och att därefter få ett bra jobb.

- Jag ville ha ett tekniskt jobb på kontor, berättar Christella. Tidigare har jag gått elprogrammet och det här är ju ett närliggande område. Jag hoppas på att få jobb direkt efter studierna. 

Christella har flyttat från Norrköping till Katrineholm för att plugga.

- Det är bara en fördel att det är en mindre stad när man måste fokusera på studierna, resonerar hon.

Max har läst Energiprogrammet och gjort praktik på NVS. Han hoppas kunna jobba lite extra och göra sitt branschprov, men sedan siktar han på ett jobb som projektledare.

- Den här utbildningen känns som en bra fortsättning eftersom jag vill utvecklas inom vvs för att kunna ha en mer ledande roll, säger Max.

Peter har en lite annorlunda bakgrund, han har jobbat som styckare i butik i tjugo år och vill nu göra något annat.

- Jag har sett hur kollegor blivit i kroppen och ville byta yrkesbana i tid. Jag hade hört gott om den här utbildningen och vvs ligger i min intressesfär, berättar han.