IUC

Vi utbildar inom installation, energi och fastighet

Avslutning för duktiga VVS-distansare i Göteborg

Ännu ett gäng i kursen VVS-teknik på distans är nu klara med sina studier. Under ett års tid har de fjorton deltagarna vid sidan av sina vanliga jobb ägnat sig åt självstudier och förkovrat sig i VVS-teknik.

Deltagarna har samlats vid åtta lärarledda tillfällen med föreläsningar, övningar och diskussion. Man har under utbildningen jobbat med ett övningsobjekt som projekterats till fullt färdig handling. VVS-teknik på distans är validerad av certifieringsorganen och uppfyller kraven om allmän teknisk kunskap inför ansökan om certifierad energiexpert och riksbehörighet OVK, så utbildningen har ett omfattande innehåll. Som avslutning gör deltagarna ett projektarbete - enskilt eller i mindre grupp - i form av en totalentreprenad.

14 september var det dags för den allra sista träffen. Deltagarna fick då presentera och försvara sina projektarbeten inför varandra. Samtliga deltagare slutförde sitt projektarbete i tid och med godkänt resultat. Kursledaren Carl-Göran Bergman är imponerad av sina deltagare:

-De har gjort ett fantastiskt jobb och kommit otroligt långt under det här året, säger han.

Den lyckade kursen firades sedan med diplomutdelning och avslutningsmiddag.