IUC

Vi utbildar inom installation, energi och fastighet

Lärlingsutbildning

Lärlingsutbildning innebär att du studerar både hos oss på IUC och på företag, där du lär dig genom att jobba praktiskt med kunniga yrkesmän. Vi har lärlingsutbildning för gymnasieelever i VVS- och fastighetsprogrammet och för företagslärlingar. I dagsläget genomförs samtliga studieperioder på IUC utbildningscentrum  i Katrineholm.

Nedan kan du länka dig vidare för att få mer information.

Företagslärling VVS

Som företagslärling ska du ha avslutat gymnasieskolan (eller ha för avsikt att läsa in gymnasiekompetens) och ha ett lärlingskontrakt med ett VVS-företag. Du varvar din utbildning mellan företaget och IUC. På IUC läser du karaktärsämnen under fem perioder (4 x 4 veckor och 1 x 2 veckor) under omkring två och ett halvt år. Mellan perioderna arbetar/utbildas du som lärling på ditt företag.

Företagslärling Kyl- & Värmepumptekniker

Söker du Kyl- & Värmepumptekniker? Då kan Företagslärling vara en lösning för dig och ditt företag! Med vår erfarenhet inom både kylteknisk utbildning och lärlingsutbildning ser vi en lösning att ge kylbranschen en ny möjlighet.

Gymnasial lärlingsutbildning VVS-montör

IUC genomför Teori- och svetsutbildning för elever som valt gymnasial lärlingsutbildning i VVS- och fastighetsprogrammet, inriktning VVS med yrkesutgång VVS-montör. Vid IUC lär sig eleven svetsa samt läser de teoretiska delarna i ämnen och kurser för inriktningen och yrkesutgången enligt anvisningar och krav från VVS-branschens Yrkesnämnd.

Gymnasial lärlingsutbildning Kylmontör

IUC genomför teoriutbildning för elever som valt gymnasial lärlingsutbildning i VVS- och fastighetsprogrammet, inriktning Kyl- och värmepumpsteknik med yrkesutgång Kylmontör. Vid IUC läser eleven de teoretiska delarna i ämnen och kurser för inriktningen och yrkesutgången enligt rekommendationer från Kyl & Värmepumpföretagen.
Utbildningsstarter och Periodöversikt 2018

Översikt samtliga perioder för samtliga klasser. Pdf. >>

Företagslärling VVS-Montör

- 3 april 2018 

Läs mer och skicka intresseanmälan >>

 

Företagslärling Kyl- och värmepumptekniker

Datum ej fastställt för 2018

Läs mer och skicka intresseanmälan >>

 

Gymnasielärling VVS-montör

- 8 januari 2018

Läs mer och skicka intresseanmälan >>