IUC

Vi utbildar inom installation, energi och fastighet

Preparandkurs inför förnyelseprov inkl. teoretiskt prov - 2 dagar

Mycket har hänt vad gäller lagar och förordningar inom kyla under de senaste åren. Branschens erfarenhet visar att man behöver fylla på med mycket nya kunskaper för att vara väl förberedd inför Incerts examineringsprov. Vår 2-dagars preparandkurs inklusive förstudiematerial ökar dina förutsättningar för ett godkänt provresultat. När du bokar den här kursen hos oss får du boken ”Kompendium, handledning och övningsuppgifter inför examinering” samt 1 och 1/2 dags teoretisk genomgång av regler, förordningar, ISO-enheter, tolka tabeller och diagram mm. innan du skriver det teoretiska provet. För att du ska hamna på "rätt" kurs, läs mer under rubriken Målgrupp här nedan.

IUC är sedan 1997 ett av Incerts godkända examinationscentrum inom kyla. Vi ägs av branschföretagen och vårt kursutbud tas fram i samarbete med Svenska Kyl- och värmepumpföreningen. Den här kursen ger dig en noggrann genomgång av kursinnehållet med tid för övningar och frågor.

Syfte och mål

Att få kunskaper om lagar och förordningar, samt få information om den nya svenska förordningen som gäller ifrån den 1 januari 2017, som förberedelse inför det teoretiska examineringsprovet.

Målgrupp

Du som ska göra förnyelseprov för att efter godkänt prov kunna ansöka om nytt certifikat för kyla hos Incert. Kursen vänder sig i första hand till dig som har certifikat för kategori I, II, III och IV.

Du som har certifikat för kategori V kan välja att gå 1-dagars kurs med prov  som är inriktad bara på mobilkyla kategori V. Självklart är du välkommen även på 2-dagarskursen, men du kommer då att få med dig en hel del annan information som ej berör kat. V.

Kurs innehåll

- F-gasförordningen
- MAC-direktivet
- Läckagekontroll
- Märkningskrav
- Minimikraven för certifiering
- Tabeller och diagram
- Svensk Kylnorm, faktablad 4
- Tabeller och kylprocesser med diagram
- ISO Standardenheter
- Teoretiskt prov inför förnyelse av certifikat

Förkunskapskrav

Förbered dig inför kursen genom att läsa samt göra övningarna i boken Kompendium, handledning och övningsuppgifter inför examinering som skickas till dig innan kursen. Läs även dokumenten på länkarna nedan.

Övrigt

Alla som arbetar med fluorerade växthusgaser måste ha ett personligt certifikat. Man certifieras enligt gemensamma EU-regler och svenska särkrav. Certifieringen omfattar personkompetens gällande kunskaper om miljö- och säkerhetsföreskrifter, kylteknik, hantering av olika köldmedier och energieffektiv användning av kyl- och värmepumpanläggningar. IUC är ett godkänt examinationscentrum som på uppdrag av Incert erbjuder examineringsprov. Ansökan om certifikat görs sedan hos Incert, som är det certifieringsorgan som utfärdar dessa efter godkända prov. Avgift för certifikat tillkommer då från Incert.

Önskar du BARA boka provet

Gå till bara teoretisk prov 1 700 kr >>

Kurstillfällen
2018-04-11 - 2018-04-12
Katrineholm
7 600 kr
Boka
2018-04-24 - 2018-04-25
Stockholm
7 600 kr
Boka
2018-09-12 - 2018-09-13
Katrineholm
7 600 kr
Boka
2018-10-17 - 2018-10-18
Stockholm
7 600 kr
Boka
2018-11-21 - 2018-11-22
Katrineholm
7 600 kr
Boka

Medlemsrabatt 10% 

Gäller alla som är medlemmar i InstallatörsföretagenSvensk Ventilation och Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Medlemsrabatten kan ej kombineras med andra avtal eller erbjudanden. Boka önskat kurstillfälle enligt ovan och uppge i bokningen vilken av branschorganisationerna du är medlem i.

I priset ingår kaffe och lunch.

Önskar du BARA boka provet!

Boka Teoretisk prov 1 700 kr >>

Här kan du läsa mer om de olika certifieringskategorierna och hur du ansöker om certifikat för kyla.

Information

Helén Skagerlind

Utbildningskoordinator
0150-36 56 04
helen.skagerlind@iuc-utbildning.se

Företagsanpassade kurser

För offert kontakta
Sissi Fondelius
08-528 07 831